söndag 31 januari 2010

Valfri sjukvård







Alliansen lanserade förra året kömiljarden för att minska köerna i vården. De landsting som lyckades med att nå målen med att minska köerna fick vara med att dela på miljarden. Resultatet blev häpnadsväckande. Antalet patienter som väntat längre än vårdgarantins 90 dagar på besök till specialist minskade med 77 procent, och för väntetiderna till behandling/operation var minskningen hela 82 procent.


I Stockholms län infördes Vårdval Stockholm 2008. Det ger dig rätt att välja vilken vårdgivare du vill inom en rad olika områden. Du kan även jämföra olika vårdgivare på vårdguiden. Genom att kunna välja och jämföra kommer du att få den vård du vill ha och vårdgivarna kommer att konkurrera med varandra om att ge dig den bästa vården.


De rödgrönas vision för sjukvården i Sverige tar oss tillbaka till årslånga vårdköer och en planekonomiskt styrd sjukvård. De tror inte på ekonomiska incitament och valfrihet som kömiljarden och vårdval där privata vårdföretag kan konkurrera med landstingsvården eller privata sjukvårdsförsäkringar som ger anställda större ekonomisk trygghet vid sjukdom och en snabbare väg tillbaka till arbetet.


Konkurrens, valfrihet och ekonomiska drivkrafter kommer alltid att vara skällsord för de rödgröna. Men det är dessa grundstenar som bygger välstånd. En fri människa ska få välja själv och gör det för att få ett bättre liv. Vi arbetar hela tiden för att människor ska få ett större handlingsutrymme. Vi vet inte ditt eget bästa, det gör du själv. Vi ger dig bara möjligheten till att välja själv.


/Sven G

1 kommentar:

  1. "Konkurrens, valfrihet och ekonomiska drivkrafter kommer alltid att vara skällsord för de rödgröna"

    Att moderater visar sig ha för lätt till ogenerade lögner är inget som i dagarna längre överaskar. Men likförbannat otäckt! Att sen en moderat försvarar ett system där plånboken är som fetast och att inte vårdbehovet är som störst skall kanske heller ses som en större skräll.

    men men...en moderat är en moderat är en moderat,så även med falsk retorik.

    SvaraRadera