fredag 15 januari 2010

S-taktik är att slå på den svagaste

Dagens undersökning från Demoskop, som refereras i flera tidningar, ska nog tas med en nypa salt. Den avspeglar opinionen under några dagar när SAAB:s öde och beskeden från GM tydde på total förvirring. S utnyttjar som alltid läget - av rent taktiska skäl - att slå på den för tillfället svagaste länken i borgerligheten. När SAAB-affären avslutas, hur det än blir, kommer Mauds och regeringens agerande att förstås och bli mer begripligt.

Med det sagt är opinionsläget ändå inte bra. Regeringen har ett antal frågor att jobba med. Därför också viktigt att inte låta byråkrater i regeringskansliet sinka förslag som bör fram (ex rederiskatten, TV4-inslag förrgår). Dugligheten att regera kommer att vara Alliansens viktigaste trumfkort i valet.

/ Daniel
Expr, SvD, DN

5 kommentarer:

  1. Gillar Alliansens ständigt återkommande argument, "men sossarna då".

    Hallå, det är Alliansen som styr, och vad fan har S med saken att göra? Det är ni, Alliansen, och Maud Olofssons departement som klantat sig. Att tillbringa hela året 2009 med att förklara hur dåligt SAAB är, och utforma ett stöd till fordonstillverkarna med villkor som är omöjliga att uppnå, så har man bara förstört för svensk bilindustri.

    Annan tongång var det i Frankrike och Tyskland, där regeringarna snabbt gav stöd till deras tillverkare, och se där, ingen av de riskerar att läggas ner. Då väljer regeringen att istället gråta ut i media för att de stora stygga länderna inte följer EUs stadgar...

    SvaraRadera
  2. Dags att kliva ut på isen Alliansen. Det duger inte att sitta inne och mysa när det är kallt ute. Missnöjesrösterna måste vinnas och de vinns genom att etablera en bild i alla tänkbara forum hur illa ställt det är med motståndaren. Duglighet räknas bara av de som har tid och lust att utvärdera. De är tyvärr försvinnande få och hjälper inget lag att vinna.

    SvaraRadera
  3. Regeringen styr landet. regeringen är ansvarig inför SAAAB, Vattenfall och vargjakten. Med högerns billigaste vapen är alltid att gnälla på S. Töntigt. Ni åker ut i september och det kommer att kännas så enormt skönt!

    "Dugligheten att regera kommer att vara Alliansens viktigaste trumfkort i valet." På vilket sätt kan du mena det? Det är just eftersom de är odugliga som folk väljer att inte rösta på dem!

    SvaraRadera
  4. Är det inte lite väl magstarkt att skylla Socialdemokraterna för att slå mot de svagaste med tanke på Alliansregeringens hetsjakt mot sjuka och arbetslösa?
    För övrigt - det är väl ändå regeringen som styr? eller borde vara, nu verkar regeringens huvudsakliga syssla vara att opponera mot oppositionen.

    Väx upp!

    SvaraRadera
  5. Sverige har inte byggts upp de senaste 3.5 åren. Sverige är ett bra land att leva i. Vad är det för dumheter från s-sidan att först bli förnärmad när man talar om dem som ansvariga sen långt tillbaka, det är sant. Sen kastar man hur mycket skräp som helst på alliansen. Logiken klickar.

    SvaraRadera