tisdag 27 januari 2009

2009 års pucko!

SvD och DN berättar idag att Konstfack står bakom elevprojektet som lett till en polisanmälan.
Jag tycker att Anna Odell borde utses till 2009 års pucko. Ska vi skattebetalare verkligen ge bidrag till konsten och dessutom stå för notan för allt konstigt som konsten hittar på? Att driva med psykiskt sjuka, bruka våld mot sjukvårdspersonal och uppta en sängplats från någon som verkligen behöver det är fullkomligt respektlöst. Det får vara någon måtta på konstens rättigheter, skicka fakturan direkt till Anna Odell!

Martina Mossberg (m)

17 kommentarer:

  1. Fantistiskt inlägg Martina. Äntligen någon som vågar stå upp mot detta fullständiga galna kapitalförstöring. En röst till.

    SvaraRadera
  2. Jag dör! Vad bra du är!

    SvaraRadera
  3. Det är sjukt. Ni politiker måste ta ett ansvar Anna skall betala detta kalas själv. Dra in vart enda jävla bidrag till konsten nu. Skall mina barn få det sämre på dagis för att ni inte vågar ställa konsten mot väggen.

    Bra Haningemoderaterna

    SvaraRadera
  4. Frågan är: Hur kunde hon bli utskriven?

    SvaraRadera
  5. Fullständigt omdömeslöst och respektlöst, och jag förstår inte hur Konstfack kan stå bakom något så dumt. Låt det kännas i plånboken på både "konstnären" och Konstfack, det är förmodligen det enda som hjälper om deras "konst" kan få gå före respekt för andras sjukdom och före respekt för andras skattepengar.

    SvaraRadera
  6. Bra Artikel Martina Du är min hjälte

    SvaraRadera
  7. mycket fyndigt att öppna upp den slutna värld som psykvården är. hoppas på en inblick. all heder åt anna.

    SvaraRadera
  8. Vad är poängen? Att man kan dupera människor är ingen konst, ingen nytt, det är att sparka in öppna dörrar. Om Anna visste hur det som personal är att ge någon en injektion mot någons vilja, att spänna fast någon mot dennes vilja så skulle hon inte gjort detta. Förutom att det är ett hån mot psykiskt sjuka och de anhöriga samt personalen så är väl våldsamt motstånd mot tjänsteman ett brott? När eleverna på skola här bredvid ringer falsklarm till brandkåren så får de betala dyrt. Det minsta man kan kräva av Anna och Konstfack är böter. Men hur de ska betala åter de lidande hon orsakat personal är mer oklart. Konst ska säga något, mena något, vilja något. Det här är inget av de, de är en fot mot en öppen dörr på många människors bekostnad till ingen vinst alls.

    SvaraRadera
  9. Är det inte Mats Odells dotter?

    SvaraRadera
  10. "Att man kan dupera människor är ingen konst, ingen nytt, det är att sparka in öppna dörrar."
    Nu pratar vi om dörrar som ska öppnas av personer som ska ha kompetens att avgöra vem som är simulant och inte.

    "Om Anna visste hur det som personal är att ge någon en injektion mot någons vilja, att spänna fast någon mot dennes vilja så skulle hon inte gjort detta."
    Tydligen så är det inte så noga för personalen i fråga eftersom de inte tagit reda på om hon är sjuk först.

    "Förutom att det är ett hån mot psykiskt sjuka och de anhöriga samt personalen så är väl våldsamt motstånd mot tjänsteman ett brott?"
    Nej. Det är inte många psykiskt sjuka som tycker att det här är ett hån. Snarare tycker de flesta att det är bra att inkompetensen äntligen exponeras.

    "När eleverna på skola här bredvid ringer falsklarm till brandkåren så får de betala dyrt."
    För utryckningen ja. Men här var det troligen någon annan som ringde. Om brandkåren dränker in hela skolan med vatten utan att först kolla om det brinner så är det knappast eleverna som får betala.

    "Det minsta man kan kräva av Anna och Konstfack är böter."
    Böter för vad? Ska uppdrag granskning också betala böter? Ta tex avsnittet med snickare som blåser kunder, ska de ha ersättning för att de stackarna exponerats?

    "Men hur de ska betala åter de lidande hon orsakat personal är mer oklart."
    Å nej. Personelen exponeras med att felaktigt ha tvingat i någon mediciner. Stackars dem. Det är såklart helt och hållet simulantens fel att de inte klarar av att göra sitt jobb.

    "Konst ska säga något, mena något, vilja något. Det här är inget av de, de är en fot mot en öppen dörr på många människors bekostnad till ingen vinst alls."
    Att exponera hur det verkligen går till i sjukvården har en stor vinst. Psykakuten är skattefinansierad, det är av skattebetalarnas intresse att få se hur det egentligen går till.

    Slutligen så är det intressant att moderater nu när de sitter i regeringsställning tycker att det är ok att sjukvården slösar skattebetalarnas pengar på ren inkompetens, och tycker att det är fel att det exponeras. Det är då igen konst att räkna ut varför ni måste sega så med att sänka skattetrycket! Den saken är säker.

    SvaraRadera
  11. Sen är det ju för övrigt så att det här inte är första och ända gången som denna institution felaktigt använder tvångsåtgärder på ren rutin. Det här är ingen engångsföreteelse, det enda som är unikt är att det här var planerat för att exponera skiten.

    SvaraRadera
  12. Svinaktigt beteende av kvinnan. Utöver det som nämts skall fanskapet personligen be om ursäkt till de patienter och deras anhöringa vars vård försvårades och vars säkerhet medvetet sattes på spel!

    Om inte annat illustrerar hon hur inskränkt, egocentrisk och hänsynslös en streber på konstfack kan te sig.

    SvaraRadera
  13. På ett sätt blir jag glad att en moderat politiker bloggar i ärendet. Nu återstår bara att se om jag blir lika glad när det leder till en åtgärd. Det är lätt att sitta och blogga, men att sedan ta upp det i konstforum är en annnan sak. Se nu till att Haninge har koll på sina konst utgifter och vilka dom ger bidrag till för det ska jag.

    SvaraRadera
  14. Det Anna Odell har gjort är vansinne. Enligt min mening helt oförsvarbart, Ge henne fakturan för kalaset. När jag hör eller läser om det, att hon gjorde det för att öppna upp den slutna värld som psykvården är och hoppas på en inblick. Hoppas jag att i det istället öppnar upp konstens värld för en noggran inblick hur skattemedel används. I detta fall har det används till vansinnes dåd.

    SvaraRadera
  15. Intressant att det fokuseras så mycket på vad detta kostat oss skattebetalare... Utan att ha något nytt att tillföra debatten om tilltaget så undrar jag hur man kan reagera så stark på just den delen (lär ju inte gå att räkna fram till så himla mycket...) T.ex. skulle jag vilja fråga 10:53 här ovan ("Skall mina barn få det sämre på dagis för att ni inte vågar ställa konsten mot väggen."): Skall jag få mindre pengar att röra mig med för att du skall kunna ha dina barn på dagis? <- frågetecken, används efter fråga...

    SvaraRadera
  16. I wonder what it would imagine if Anna Odell became so ill in real life after this event. Would she be expected and have an appropriate treatment for these symptoms / condition?, Unlikely after this and I personally feel that she has exhausted his rights to have this help, I have a daughter who suffers difficult of psychotic depression (the most severe form of depression can be hit out), usually can only be lifted with the repeated electroshock treatments. So I feel very bad himself to Anna Odell can carry out in this bizarre way, and important resources for health care in claims and expos and worry already very ill patients quite unnecessarily, to say that this is done in the name of art!!!!!!!!????????

    SvaraRadera
  17. Jag undrar hur det skulle ställa sig ifall Anna Odell blev så här sjuk på riktigt efter denna händelse. Skulle hon bli trodd och få en adekvat vård för dessa symtom/sjukdom?, knappast troligt efter detta och jag personligen anser att hon har förbrukat sina rättigheter att få denna hjälp, jag har själv en dotter som lider svårt av psykotisk depression (den allvarligaste formen av depression man kan drabbas utav), som oftast bara kan hävas med upprepade elchocksbehandlingar. Därför mår jag mycket dåligt själv av att Anna Odell kan bära sig åt på detta bisarra vis och ta viktiga resurser av vården i anspråk och dessutom utsätta och oroa redan mycket sjuka patienter helt i onödan, för att säga att detta sker i konstens namn!!!!!!!!????????

    SvaraRadera