onsdag 23 juni 2010

Tack Anders Borg!


Konjunkturinstitutet menar att svensk ekonomi håller på att tillfriskna men att Konsumtion och investeringar är viktig för att klara en fortsatt återhämtning för Sverige. För samtidigt som det går bra för Sverige så hotar statsfinansiella problem i omvärlden återhämtningen, enligt KI.
Under hösten 2008 när lågkonjunkturen var ett faktum och oppositionen skrek satsa mer till alla och rädda banker och företag, sa Anders Borg – När man står inför en vargavinter kan man inte tömma ladorna redan i november.
Den hållningen som finansminister Borg hade då gör att Sverige står sig starkt nu när vändningen kommer.
KI:s senaste prognos visar att det går bra för Sverige till skillnad från många andra länder i Europa. Och dagens träffande metafor från finansministerns är - Krisen består i Europa. Vintern biter sig fast, den river och sliter i Spanien, Portugal, Grekland och England. I det europeiska klimatet står Sverige starkt.

Tack Anders Borg och regeringen för ert ansvarstagande för svensk ekonomi!
Martina Mossberg (M)

DN, SvD, DN

1 kommentar:

  1. Ekonomin är regeringens starka sida. Absolut. Inte perfekt skött - man borde aldrig sänkt skatter för lånade pengar, utan sett till att man hade finansieringen klar först. Men likväl gör regeringen ett ganska bra jobb, och är det överlägset bästa och trovärdigaste alternativet, ekonomiskt sett.

    Men så som man misskött sig i lagstiftningsfrågorna kan jag knappast rösta moderat. Frågan är om jag ens kan rösta borgerligt. FRA, IPRED, gredelina kuvert, och nu ska man visst kunna sättas i fängelse utan rättegång också, och bli dömd i rättegång där viktiga vittnen uteblir eller som man själv missat. Och varför i hela världen motsatte man sig skrivningar om rättssäkerhet i telekompaketet, som det blev strid i Europaparlamentet om?

    Rättssäkerhet och personlig integritet borde vara borgerlighetens starka sida.

    SvaraRadera