onsdag 16 december 2009

Stoppa mobbning!


Inga barn ska kränkas eller mobbas i Haninges skolor. Trots det så förekommer det och det är helt oacceptabelt!
Att konflikter uppstår där människor träffas är inte konstigt men det är märkligt att vuxna inte tar ansvar. Barn behöver hjälp och stöd för att lära sig att lösa konflikter.
Skolans viktigaste uppdrag är att förmedla kunskap, parallellt med det så måste skolan också arbeta med värdegrunden och lära barnen respekt för varandra. I Haninge har vi fokus på skolans kunskapsuppdrag, kunskap och ett långsiktigt värdegrundsarbete är av yttersta vikt för att lösa mobbningsfrågan.
När jag fördjupat mig i olika mobbningsfall i kommunen så kan jag konstatera att det inte är så att skolorna inte har agerat. Skolorna har oftast gjort en mängd olika insatser. Men trots det fortsätter mobbning av ett enskilt barn. Det finns till och med fall som utretts av skolverket, där verket konstaterat att skolan gjort vad de ska. Men mobbning av det enskilda barnet fortsätter. Så här kan det inte fortsätta! Skolorna måste omedelbart agera och göra rätt saker så att mobbning och kränkning upphör!
I Haninge håller vi på att införa SET programmet på alla skolor. I Haninges skolor ska det råda nolltolerans mot mobbning och kränkningar!

DN Expr
Martina Mossberg (M), ordförande i Grund- och förskolenämnden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar