tisdag 11 augusti 2009

Skolan och psykiatrin

Denna förlovningens dag [trumpetfanfar och hurra-rop]! - till och med Michael har setts rörd... ;) är det ett par intressanta politiska nyheter:

Göteborgsposten har idag en skolartikel som jag inte alls instämmer i budskapet, men ändå intressant. Varför har skolforskningen försvunnit så? Svaret kanske gavs vid Martinas seminarium i Almedalen i juni.

Den andra artikeln är DN:s ledarsida som tar upp psykiatrins ständiga problem. Varför sker ingen förbättring trots ständigt nya pengar och förslag på reformer? Regeringens utredare Anders Milton ger en del svar. I korthet handlar det om att mäta resultat.

Min poäng är att det ser ut att finnas likheter mellan dessa båda områden. Vad kan man i så fall dra för politiska slutsatser?

/ Daniel

1 kommentar:

  1. Kanske våga fråga de som brukar psykiatrin, om hur de skulle önska hur det hela skulle fungera. Skulle som sagt mycket av det som inte existerar idag bli det som efterfrågas.

    Kommunen... Pystan. Du måste ha eget kapital!! Har du det inte så räcker inte existensminimum LÅNGT!

    Utan detta ska vara ett solidariskt ansvar!! Som vi har bara kommit ännu längre ifrån, sedan alliansen kom till makten. Längtar efter valet 2010 och då få möjligheten att LYFTA vänsterpartiet och Miljö paritets psykiatri reformer. För de är rena drömmarna! Mot det som är idag och det som Alliansen har skapat. Sossarna glömmer vi, för de kör som sagt efter vad vet inte jag men de är inte bättre än vad Alliansen är..

    SvaraRadera