torsdag 27 augusti 2009

M-stämma dominerar debatten

Partistämma i Västerås. Känns onekligen bra att moderaternas interna debatt hamnar i den politiska debattens centrum - där kan vi tala om ett skifte!
Idag går MUF-ordf Niklas Wykman ut på DN debatt och skriver att politiken måste ändras på ett antal punkter för att tilltala de yngre. Jag tror att han har fel. Det betyder i och för sig inte att han tycker fel i allt, utan snarare att det unga väljarna vill ha är politiker som de kan identifiera sig med (se inlägg). Proffspolitiker som kan alla turer och argument i FRA-debatten är nog duktiga, men knappast en väljarmagnet.
Frågan om medborgarskap förtjänar också en kommentar. Medborgarskapet kan antingen ses som ett avtal mellan staten och invånarna eller som en slags mänsklig rättighet. Själv tilltalas jag mer av det första synsättet eftersom det i vår moderna värld är fullt möjligt att "shoppa runt" medborgarskap genom att skapa sig ett liv i något annat land, vilket är positivt. Då måste staten även ha rätten att definiera under vilka villkor medborgarskapet upphör. Det är då inte en fråga om något A- och B-lag.

SvD DN, Expr, Newsmill

1 kommentar:

  1. "Proffspolitiker som kan alla turer och argument i FRA-debatten", det låter lite som de där nissarna i lila som fick över 7% i senaste EU-valet, men du har nog rätt, röstmagnet är kanske inte rätt ord...

    ;-)

    SvaraRadera