onsdag 26 augusti 2009

Att fånga unga väljare

I dagens SvD skrivs att Moderaterna nu tänker satsa på att nå den yngre väljargruppen. Satsningen kommer av att undersökningar visar att den rödgröna oppositionen leder stort i den åldersgruppen, medan M är starkast bland de äldre. Dags att göra något helt enkelt.
Den stora frågan för ungdomar idag är jobben. Där tror jag att M, trots siffrorna, har större förtroende än S. S försöker å sin sida peka på bostadsfrågan och därmed söka stöd för sin bostadspolitik med mer hyresrätter. Det är bara struntprat, för vad ungdomar behöver på bostadsmarknaden är enkla regler, inte bruksvärdessystem.
Lösningen är istället företrädare, yngre och andra personer som väljarna kan identifiera sig med. Att Anton Abele nu tänker kandidera till riksdagen för oss moderater är mycket positivt. Mer sånt!

/ Daniel

1 kommentar:

  1. Håller helt med dig Daniel! Anton behövs verkligen för moderaterna! Någon skrev på politikerbloggen igår att "Schlingmann och Reinfeldt skålar i champagne ikväll för att fira värvningen" låter inte helt orimligt ;)

    Önskar honom all lycka! Röstar inte moderat själv men detta gav mig verkligen en tankeställare....

    SvaraRadera