lördag 8 augusti 2009

Jämställda Haninge!


Moderatkvinnorna i Sverige har kommit med sin jämställdhetsrapport. De skriver att de största bristerna finns på kommunal nivå. "Något som bekräftar en tydlig snedfördelning mellan könen hos Moderata Samlingspartiets politiker i hela landet är att andelen ordföranden har en övervikt hos männen. Hela 68 procent av ordförandeposterna återfinns bland männen, medan kvinnornas representation som ordförande i de olika funktionerna endast uppnår 32 procent"

I dag skrev även 2 av våra företrädare i SVD om att jämställdhet ska bli en borglig valfråga. Jag anser att man får uppdrag utifrån kompetens. Allvarligt, vem vill vara den inkvoterade??? Och när vi kvoterar män och kvinnor, vad ska vi kvotera sedan? Sexuell läggning? Härkomst?

I Haninge har vi bra fördelning av ordföranden i kommunen. Ex i kommunstyrelsen har vi sju platser varav fyra platser är kvinnliga ledamöter. På det stora hela ligger vi på alla uppdrag med siffrorna ca 55/45. Per Schlingmann uttalar sig i SvD att kvinnor skulle vara en begåvningsreserv. Jag hoppas att det var en felsägning som kom direkt ur en nyuppvaknad hängmatta på solsemester och missuppfattning... ja någonting...

Kvinnor kan! och Män kan! Viktigt att vi har kompetenta politiker på alla poster som framgångsrikt arbetar för ett ännu bättre Haninge, frihet och valfrihet! Tack alla fantastiska Haningemoderater för att ni finns! Ni är viktiga! Oavsett kön, sexuell läggning, härkomst etc. Tack!

Alexandra Anstrell (M)
Ordförande
Haningemoderaterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar