fredag 5 juni 2009

Slutspurt med de sista undersökningarna

Såg delar av debatten igår på SVT med toppkandidaterna i EU-valet. Livligt för att vara en SVT-debatt. Ulvskog visade sin allt annat än trevliga inställning till folk från andra länder. Och henne skickar vi till Bryssel...(?)
Det ska bli spännande att se resultatet på söndag. De sista opinionsundersökningarna visar på att Piratpartiet blir valets uppstickare. I övrigt inte så stora skillnader jämfört med 2004. Men osvuret är bäst och slutspurten avgör mycket.
Stämningsläget i kampanjen i Haninge är väldigt god. Häromdagen hade vi länets valbuss här med bl a gäster från vårt systerparti i Kroatien. Mycket trevligt! Folk i centrum tar vårt material och man får uppmuntrande kommentarer. Extra kul är att vi kan stå sida vid sida med miljöpartiet här i Haninge och snacka kommunpolitik...
DN SvD SvD2 Expr1 Expr2
/ Daniel

5 kommentarer:

  1. f.d. M-väljare5 juni 2009 kl. 10:04

    Är det så konstigt att Piratpartiet går bra? Bodström påbörjade marchen mot överevakningssamhället, som nu ofta kallas just boströmsamhället, och aliansregeringen, med moderater i spetsen, fortsätter i samma riktning!
    Jag har röstat på M sedan 1976, men nu blir det Pirat!

    SvaraRadera
  2. "Ulvskog visade sin allt annat än trevliga inställning till folk från andra länder"

    Det handlar ju om lönedumpning, och det vet du mkt väl! Så jäkla lågt av dig, Hökmark och co. att dra upp främlingsfientlighetskortet i detta sammanhang. Sossarna (nej jag är inte sosse) är ju för sjutton gubbar ett av de partier som vill ta emot flest invandrare!

    SvaraRadera
  3. Ulvskogs protektionistiska politik med starka främlingsfientliga inslag är skrämmande.

    Rätt intressant också att hon ser Sverige som ett lågskatteland.

    SvaraRadera
  4. Mupparna samlas inom politiken...
    varför har det blivit så.

    De faktiska samhällsproblemen blir schackpjäser som utnyttjas av demagogerna.

    36 år och redan på väg att bli cynisk åt den låtsastillvaro - fjärran från det reeella samhället - som vissa inom politiken framlever.

    Tyngd av skatter och krav - och allt jag ser är tyvärr ett samhälle som kramar allt ur de starka för att ge till alla som är arbetsovilliga.

    Känns tyvärr inte bra inför framtiden...

    La divina comedia...

    SvaraRadera
  5. Till Sven K.
    Man kan ha en taskig inställning till folk från andra länder utan att vara främlingsfientlig. Vad det handlar om är att Ulvskog inte vill ge människor samma möjlighet att jobba i Sverige som många från Sverige kunnat göra i England. Det är nog mer ett utslag av självgodhet.

    SvaraRadera