onsdag 4 februari 2009

Specialhall för gymnastik i Lyckebyhallen


Politiska majoriteten i Haninge kommun planerar att göra om Lyckebyhallen till en specialhall för gymnastik. Investeringsutrymme på 2 miljoner kronor avsätts inför budget 2010.

- Det här kan bli ett verkligt lyft för gymnastiken i Haninge. Vendelsö gymnastikförening är en mycket framgångsrik förening och en specialhall kan förbättra deras möjligheter till träning.

En specialhall betyder att redskapen kan stå framme i hallen och att en nedslagsgrop finns. Träningen blir mer effektiv.

- Genom att bygga om Lyckebyhallen för gymnastiken kan de som spelar innebandy i Vendelsö IK flytta till den fullstora och bättre Vendelsömalmshallen. På så sätt slår vi två flugor i en smäll.

Fakta:
En hoppgrop kostar runt 1 miljon kronor.
Nödvändiga redskap för gymnastik 1 miljon kronor.


Michael Fridebäck
Ordförande Kultur och Fritidsnämnden

6 kommentarer:

  1. Fantastiskt. Vad har hänt i Haninge? Vad av denna produktivitet?

    SvaraRadera
  2. Produktivitet? Det saknas fortfarande fullstora innomhushallar för att täcka det behov som finns.

    SvaraRadera
  3. Oghma har helt rätt. Det är en brist på hallar och tider i Haninge. Tro mig, jag vet.
    Kan tänka mig att det inte är lätt att ta över efter decennier av misskötsel. Har ju inte hänt speciellt mycket de senaste 20 åren i Haninge.
    Men borgarna visar fasen att det är våra ungar som kommer främst. Först en ny hall vid Torvalla och nu det här.

    SvaraRadera
  4. Hej

    Det som hänt är att vi 2006 byte majoritet. Den tidigare Socialdemokratiska ledningen var mest en förvaltning av beslut tagna på 30-40 talet. Vi ser vikten av att investera i barn och ungdomar, vi ser lite längre än 4år framåt. Vi jobbar strategiskt och målmedvetet.

    Oghma jag håller med dig. Vi byggde en ny fullstor hall 2008 men jag vet att det finns behov av fler, kanske en multisporthall där även fotboll kan ha inomhusträning. Det vi gör nu och gjort sedan 2006 är en bra bit på väg. Men med en sån oerhörd kompentens och kreativitet som finns i Kultur och Fritidsförvaltningen tillsammans med Alliansens vilja att utvecklas och nå resultat så kommer du att se mer av liknade saker i framtiden. Rom byggdes inte på en dag.

    Vi kämpar på

    SvaraRadera
  5. Vad gulligt. Fridebäck har skrivit fyra inlägg själv. Och svarat sig själv.

    SvaraRadera
  6. ÅÅÅ jag är inte bitter. Snälla Robert Noord det är över 2 år sen ni förlorade valet

    SvaraRadera