söndag 15 februari 2009

Dra in bidraget till Konstfack


Svd och DN skriver idag om en elev på Konstfack som i sitt examensarbete gjort en film där han vandaliserar en tunnelbanevagn. I Aftonbladet uttalar sig Olof Glemme, prefekt vid institutionen för konst på Konstfack, och säger att man ska utreda huruvida eleven begått en brottslig handling eller inte. Vad finns det att utreda!?


Att representanter för en svenskt lärosäte som drar in bidrag från skattebetalare kan få agera på det här sättet är absurt. Precis som det tidigare fallet där en elev spelade psykiskt instabil för att läggas in på psykakuten så är det här ingenting som får förekomma.
Självklart ska eleven betala kostnaderna för den förstörelse han orsakat.
Självklart ska inte skattemedel gå till att bidra till sådana här vansinneshandlingar. Tvärtom, skattepengarna ska gå till att motverka sådana handlingar.

Vad som helst verkar vara acceptabelt i Konstfacks ögon. Det är ju konst!
Men jag vill inte ha ett samhälle där en skola uppmuntrar eleverna att begå brottsliga handlingar. Då är vi ute på väldigt tunn is.

SL:s ordförande Christer G Wennerholm har nu krävt Konstfack på ett skadestånd på 100 000 kronor. Det är helt rätt, om än en för liten summa.
Nästa steg är att dra in bidraget till Konstfack. Jag som skattebetalare har ingen lust att finansiera denna typ av vansinne.

Tommy Öhrström (M)

2 kommentarer:

  1. Äh, sluta gnälla. Det är bara den vanliga svenska avundsjukan. Konstfackselever är snygga, gör coola grejer och får ligga asmycket. Haningemoderater får bara ligga med sina trista grisfruar och grismän och tycker "idol" är det bästa som hänt sen påsriset. Därför är de avundsjuka.

    Det är hela saken.

    SvaraRadera
  2. Kom inte Idol före påsriset? Värt att kolla upp.
    Absolut, de är hur coola som helst. Hells Angels och Bandidos är också coola killar och får säkert ligga rätt mycket de med, men är det tillräckligt för att vi ska ge dem bidrag för att spränga varandra i luften?

    SvaraRadera