söndag 7 februari 2010

Nej tack till återinförande av flumskola!


SvD skriver idag att sossarna vill lösa skolans problem genom att stoppa in fler vuxna i skolan. Dessa personer ska vara unga och de ska inte vara lärarutbildade. Detta är en återgång till flumskolan.
Vi moderater står för en kunskapsskola som ska ta ansvar för varje elevs kunskapsutveckling. Tidigt, redan i förskolan, ska barnet möte en stimulerande pedagogisk miljö som utmanar barnets kunskapsutveckling. Genom hela skolsystemet ska skolan ansvara för att varje barn får de kunskaper som de har rätt till. Vi ska genom kunskapsuppföljning säkerställa att skolan fungerar så att inget barn halkar efter, inte heller ska något barn hindras i sin utveckling.
Kunskapsskolan är lösningen för utrotandet av utanförskap!

Martina Mossberg (M)
svd

4 kommentarer:

  1. Blir så trött på att vissa tror att fler vuxna i skolan leder till ökade resultat hos eleverna. Det är bättre om det satsas på utbildningen så att lärarna kan följa upp elevernas kunskaper och resultat och därifrån göra analyser hur de ska ändra sin undervisning så att varje elev kan få ut 100 % av skolan. Att ta in fler vuxna är ingen lösning för att förbättra elevernas resultat.

    SvaraRadera
  2. En ursäkt från SAP vore på sin plats.
    Ann Granlund sägs vara tveksam till lågstadielärare, en yrkeskår som bevisligen lärt barn läsa. Är Granlund själv läskunnig?
    Socialdemokratiska skolpolitiker bör be om ursäkt för att Göran Persson och kommunala skoltalibaner genomdrev kommunaliseringen och försökte förbjuda ordet undervisning och elev. När kommer socialdemokrater be om ursäkt för ministrarna Perssons, Ylva Johanssons och Ingegerd Wärnerssons vanstyre?

    SvaraRadera
  3. Nu ska man ju inte skylla Jan Björklund för att vara moderat men borgelig är han i varje fall. En sak är säker att arbetsbördan för oss lärare har inte minskat under Björklunds tid som ansvarig minister utan tvärt om. Jag tror inte att en effektiv kunskapsskola bygger på att lärarna gör en massa administrativa uppgifter i stället för att undervisa så låt oss undervisa.

    SvaraRadera
  4. Jag förstår inte resonemanget att fler vuxna i skolan skulle innebära flumskola. Kan fru Mossberg förklara det lite mer?

    SvaraRadera