onsdag 2 september 2009

MP-offensiv ett år före valet

Nu i september är det ett år kvar till nästa val. Mest intressant kommer att bli hur Miljöpartiet positionerar sig, med tanke på en tänkbar vågmästarsituation för SD i riksdagen. Vilka kommer då att bilda regering? Alla tar avstånd från SD, men någon form av regeringsunderlag måste ändå bildas. I det sammanhanget spelar MP en nyckelroll.
I dagens Expressen intervjuas Maria Wetterstrand. Hennes svar på frågan är att "...det logiska är Alliansen spricker och något av partierna går ihop med de rödgröna." Mot bakgrund av hur MP sytt ihop sig med Sahlin och Ohly på riksplanet är svaret det enda hon kan ge. Fast med verkligheten har det inte mycket att göra. I ett stort antal kommuner, exempelvis här i Haninge, styr ju Alliansen och MP tillsammans. Erfarenheterna av dessa samarbeten är övervägande positiva. Trots olikheter sakpolitiskt fungerar dessa koalitioner mycket bra - antagligen pga av en ömsesidig respekt som finns hos partierna. Därför är ett samarbete MP-Alliansen betydligt mer logiskt.

Se även dagens SvD Brännpunkt, som har mer av länsperspektiv, samt Kommunledningen som berättar om uppnådda miljömål.
Påminner även om Allians-dag inne i Stockholm lördag 19 september kl 11.30 och framåt på sergels torg. Kom dit alla Alliansvänner!

Daniel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar