tisdag 15 mars 2011

Jordbromalmsskolans avveckling beslutad

Ikväll beslutade kommunfullmäktige i Haninge att avveckla Jordbromalmsskolans verksamhet. Bakgrunden är att en utredning visat att Haninge har för många 6-9 skolor och för litet elevunderlag. Att valet föll på Jordbromalmsskolan beror på att ca 70 % av möjliga elever idag väljer att gå på en annan skola.


- Kommunfullmäktige tog ikväll ett tråkigt men nödvändigt beslut, att lägga ner Jordbromalmsskolan från och med hösten 2011. Detta har varit en lång process och nu kan vi ge ett tydligt och klart besked till lärare, elever, föräldrar och andra som berörs av beslutet. Samtliga elever i nuvarande årskurs 6-8 som så önskar bereds plats vid Söderbymalmsskolan, säger grund- och förskolenämndens ordförande Alexandra Anstrell (M).







- Att vi lägger ner Jordbromalmsskolan innebär inte att vi inte vill satsa på Jordbro, tvärtom. Att utveckla Jordbro är en prioriterad fråga i kommunledningen. Därför har vi under hösten tagit fram en politisk vision för Jordbro. Utifrån visionen och handlingsprogrammet kommer vi redan under året att påbörja satsningar för att bl.a. skapa attraktiva nya bostäder, meningsfullt kultur- och föreningsliv, välfungerande handel och service samt en ny toppmodern F-5 skola. Vi vill med detta skapa bästa förutsättningar för att kunna ta vara på de möjligheter som vi ser med Jordbro, avslutar kommunstyrelsens ordförande Martina Mossberg (M).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar