tisdag 14 september 2010

Utan hästen stannar Sverige



Hästnäringen är viktig för företagandet, som ungdoms- och handikappidrott och för landsbygdens utveckling. Haninge är en av Sveriges hästtätaste kommuner och hästen är en viktig fråga. Denna fråga är otroligt viktig inom Moderaterna och det har till och med tagits fram en moderat hästturné av bland andra vår duktiga Biståndsminister Gunilla Carlsson. Hästturnén lägger fokus på att bidra till att hästnäringen utvecklas ytterligare till en grön hållbar framtidsbransch och på den möjlighet ridning medför för personer med funktionshinder och ridskolornas viktiga roll som dagens fritidsgårdar. I Haninge så är vi ju många hästtjejer, både jag och Moderaternas toppnamn i Haninge, Martina Mossberg är glada hästtjejer sedan barnsben. Biståndsminister Gunilla Carlsson var för övrigt med i Haninge vid Runstensgård och kollade då det var SM i Fälttävlan, senare samma dag kampanjade vi tillsammans vid Västerhaninge Centrum.

Vi moderater vill:
Uppmärksamma hästsektorns många positiva effekter som till exempel arbetstillfällen, turism och fritids- sysselsättning för barn och ungdomar.
- Att Sverige ska vara en stark röst för ett bättre djurskydd i hela EU.
- Fortsätta satsningen på Idrottslyftet som stärker rörelse, hälsa och friskvård och som kommer hästsporten till del.
- Värna ridningens viktiga roll som Sveriges största handikappidrott.
- Verka för en jämställd tilldelning av resurser till både flickors och pojkars idrottsverksamhet, såväl nationellt som lokalt.
- Att värdegrunder fortsätter att utvecklas för tävling med häst.
- Arbeta för att hästsektorn ska vara en naturlig del av att utveckla landsbygden och bidra till att nå EU:s miljömål.
- Stödja fortsatt forskning för bättre djurvård och djurhälsa.
- Stärka arbetet med regelförenklingar och förbättrade villkor för Sveriges entreprenörer, däribland inom hästnäringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar