tisdag 13 april 2010

Säkra skolvägar


I dag besökte jag Ribbybergsskolan för invigningen av projektet ”säkra skolvägar”. Projektet, som leds av Louise Forsberg från utbildningsförvaltningen startades för att öka trafiksäkerheten vid skolorna och kommer att drivas på Ribbybergsskolan och Hagaskolan.

Allt fler föräldrar skjutsar sina barn till skolan och trafikkaoset vid skolorna blir allt värre samtidigt som barnens fysiska hälsa blir sämre när de rör sig allt mindre. För att motverka dessa negativa trender inför projektet nu dels ”vandrande skolbussar” där föräldrar turas om att följa barnen från en hållplats till skolan dels särskilda avlämningsplatser en bit från skolan där föräldrar kan lämna av barnen i stället för vid skolan. Förutom ökad trafiksäkerhet och hälsa så gynnas även miljön när utsläppen från bilarna minskar.

Skylten är utformad av ett Barn som heter Oskar, ganska söt skylt tycker jag. Louise Forsberg, rektor Anki Agneby och alla barnen från 3:e klass med sina klassföreståndare Helena Björk och Karin Cleeve var med på invigningen. Efter invigningsceremonin gick barn och lärare vidare till de andra tre avlämningsplatserna under denna trafiksäkerhetsdag där polisen och världsmästarna i BMX ska informera om trafiksäkerhet och hur viktigt det är att ha hjälm på sig när man cyklar. De kommer också att bjudas på riktig BMX-show. På torsdag kommer vi att inviga projektet på Hagaskolan.

Martina Mossberg (M)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar