lördag 17 april 2010

Pressinformation

Information från vårt länsförbund

Presskommentar av Moderaterna i Stockholm stads förbundsjurist tillika organisationschef Håkan Wallensten med anledning av i media förekommande påståenden om fusk i provval till landstinget hösten 2001.

I media har det framkommit påståenden från en före detta moderat medlem Ibrahim Adan som gör gällande att det i provvalet till landstinget hösten 2001 skulle ha förekommit fusk. Låt mig då först redogöra för att det under hösten 2001 inte har förekommit något sådan provval till landstinget.

Provvalen för Moderaterna i Stockholms stad till kommun och landsting inför ordinarie val 2002 genomfördes under våren 2002. Sista inlämningsdag i provvalet till kommun och landsting var 15 mars.
Hösten 2001 genomfördes ett provval, men detta var till riksdagen. Sista inlämningsdag i detta provval var 25 september.

De personer som Ibrahim Adan påstår ha deltagit i det som han kallar provvalsfusk under hösten 2001 kandiderade över huvudtaget inte till riksdagen.

Med anledning av de påståenden, om händelser för nio år sedan, som i går framkom att Förbundsstyrelsen 2001 skulle fått ta del av ett brev med misstankar om valfusk gjorde att jag i går kväll, på uppdrag av förbundsordförande Sten Nordin, gick igenom samtliga protokoll från förbundsstyrelsens sammanträden under den aktuella tidsperioden. Min genomgång visar att ingen sådan anmälan har protokollförts.

Efter denna genomgång och utifrån de felaktiga påståendena om ett provval till landstinget hösten 2001 – ett provval som inte ens ägt rum vid den aktuella tidpunkten – gör jag bedömningen att det inte nu finns någon grund för vidare utredning.

Håkan Wallensten
Förbundsjurist och Organisationschef för Moderaterna i Stockholms stad
070-735 80 65

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar