fredag 16 oktober 2009

SD blir ointressanta om övriga partier agerar klokt

Flera media tar idag upp SD:s landsmöte och vad deras eventuella inträde i Riksdagesvalet nästa år kan betyda. SvD konstaterar att SD:s valbudget är stor och att de tänker köpa mycket reklam. I Expressen intervjuas övriga riksdagspartier om de kan tänka sig ett samarbete med SD och svaren är självfallet Nej.
För den som inte har så stor efarenhet i politiken kan detta verka underligt. Riksdagsplats bör väl ge inflytande..? Nej, så går det inte till. Politik handlar om att samarbeta, bilda allianser och hitta gemensamma lösningar för vårt samhälle. Sådant är SD inte intresserade av.
I Haninge har vi löst situationen på ett väl fungerande sätt genom att MP samarbetar med Alliansen. På riksplanet kan samma sak uppstå efter valet nästa år. De partier som agerar klokast och förstår att ett sådant samarbete kan bli nödvändigt bidrar samtidigt till att SD:s roll blir ointressant.

/ Daniel
SvD2,

8 kommentarer:

  1. För det uttalandet Daniel, så hoppas jag att SD blåser er på nästa mandatperiod genom att äta upp precis så mycket av era röster som behövs.

    Inte för att jag önskar att se förortsmona, kommunistohly och melonpartiet förstöra detta land, utan för att du och ditt parti uppenbarligen har problem med er demokratiska värdegrund. Min röst får ni iallafall inte denna gång.

    SvaraRadera
  2. Blir SD vågmäster lär alla ord om "samarbete" devalveras i samma sekund valresultatet är färdigt och om någon tror S och M kommer att samarbete lär de snabbt vakna ur den drömmen.
    Reinfeldt kommer att sitta kvar med SD's passiva stöd och förklara handlingen med att det är "för Sveriges" skuld.

    SvaraRadera
  3. Vad innebär det då? Om SD blir vågmästare ska Sahlin då få statsministerposten? Eller finns det nu någon uppgörelse om att så sker kommer blockpolitiken att upplösas? Om Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen så är det väl bara att förhandla med dem. Nog tror jag att de är villiga att samarbeta. Dansk folkeparti har stöttat upp den borgerliga regeringen där och det funkar ju. Förövrigt hoppas jag de kommer in. Vi behöver en sansad diskussion om invandringen till Sverige. Under denna mandatperiod har vi haft rekordinvandring till Sverige. Det var då inte vad jag röstade för när min röst gick till M förra valet. Skärpning!

    SvaraRadera
  4. Som moderat så undrar jag om det är er egen önskan att inte samarbeta med SD eller om det är mig som ni påstår er lyssna på? Borde det inte vara vi väljare som ska få välja vilka som ni regerar tillsammans med?

    SvaraRadera
  5. Folk som har samarbetsproblem ska inte ens vara i en riksdag! Då kan de vara på dagis o slåss om spadar i sandlådan istället eftersom dera energi ska läggas på massa tjafs!
    Ingen tjänar på att det ska suras o trilskas....Sverige kan snart fixa ett parti som heter Gnällisarna som skiter i sitt land bara de får sitta o gnälla över allt o alla men inte ha några lösningar! (precis som reinfelt i förra valet...satt i soffan o bara pep o gnällde men inte en enda ggn de kom nån lösning ur munnen på honom!)

    SvaraRadera
  6. Den här debatten ligger på samma nivå som SD... Dvs. tämligen låg.

    "Politik handlar om att samarbeta, bilda allianser och hitta gemensamma lösningar för vårt samhälle. Sådant är SD inte intresserade av."
    Huh? Det stämmer väl inte alls? SD är beroende av att hitta något parti att sammarbeta med för att få igenom sin genomkristna politik.

    SvaraRadera
  7. Våga äga frågan om Invandringen, lösa det sociala problem som finns i en del områden. Att rösta på brunskortorna ( SD) eller röstar på de demokratiska partierna. SD har ett väldigt förspänt läge att piska upp ett missnöje också, hög arbeteslöshet..

    Det finns tyvärr lättlurade idioter som sväljer den bullshit som SD producuera

    SvaraRadera
  8. Vadå samarbeta?det har ju funnits minoritetsregeringar tidigare.Sen får ju SD rösta hur de vill i olika frågor ibland röstar de med alliansens förslag och ibland med vänstern de kan inte kallas samarbete.
    Kommer MP i regeringsställning lämnar jag landet,de är smygkommunistrar enligt min mening

    SvaraRadera