onsdag 21 oktober 2009

Media måste agera smartare gentemot SD

Debatten kring SD fortsätter. Aldrig har väl SD fått så mycket publicitet som de senaste dagarna. Anklagelser och konflikter lyfts fram medan SD:s partiledning sannolikt lutar sig tillbaka och myser. Utvecklingen visar på ett oskickligt agerande av media - om man nu tar sitt demokratiska uppdrag på allvar.

Två inlägg tar upp just detta idag. På DN debatt görs en jämförelse med Holland och hur media bidrog till uppgången för det islamkritiska partiet där. På SvD:s ledarblogg tar Sanna Rayman upp hur dåligt SD:s argument har bemötts. Båda inläggen viktiga för att se vad som kan hända.

Debatt måste föras i sak. Det fungerar aldrig att anklaga motparten för allehanda hemska personliga egenskaper. Känslan hos dem som lyssnar blir att anklagelserna används för att dölja svagheten i den egna argumentationen. Därför måste media börja spegla debatten och sakfrågan - då kommer SD:s uppblåsta sufflé att sjunka ihop.
SvD 2, Expressen
/ Daniel

4 kommentarer:

  1. Istället för att lägga ner krut på att kritisera och fördömmma ett parti som vill ta upp invandringsdebatten på ett sakligt sätt, borde ni lägga lite energi på att förhindra att den kommunistiska oppositionen tar över som regering. Fruktansvärt tragiskt att Ni ska ställa Er sida vid sida med dessa vidriga kryp på vänsterkanten.

    SvaraRadera
  2. Jag tror snarare det är så att man kör med ad-hominem argument för att man inget annat har. :-)

    SvaraRadera
  3. Om du "anonym" är samma person som har skrivit båda kommentarerna 18:35 och 18:36 så måste man man nog påpeka att din argumentationstaktik är humor av hög klass. Ta det inte som personlig kritik nu, men att anklaga de som tar debatten mot SD för "vidriga kryp" och i nästa mening försöka avfärda deras argument som ad-hominem är inte så lyckat.

    SvaraRadera
  4. Sanningen är ju den att svenska folket inte vill ha massinvandringen. Ärligt talat! Hur många vill innerst inne ha Sverige som en koloni till mellanöstern och nordafrika? OCH BETALA DRYGA SKATTER FÖR NÖJET?????????

    Ni moderater får aldrig mer min röst så länge ni har den hållning ni nu har! FAAARRRK ÅÅFFF!

    SvaraRadera