fredag 10 juli 2009

Skolutvecklingen i Haninge fortsätter

Mitt i en ekonomisk lågkonjunktur är det kanske inte konstigt att det kommer insändare i lokaltidningen om oro inför besparingar. Men jag vill vara mycket tydlig med att Haninge klarar sig relativt sett bra, förskolor och skolor i kommunen kommer inte tvingas till några drastiska åtgärder!
Hela världen ser just nu över sin ekonomi. Många kommuner i Sverige drabbas riktigt hårt och flera har redan nu tvingats till stora nedskärningar. Jag tycker att det är viktigt att vi har detta perspektiv när vi tittar på hur det ser ut här hemma i Haninge.
Skola och förskola kommer ha lika mycket pengar 2010 som 2009. Dessutom har vi lägre kostnader 2010, lokalhyrorna sänks med 3% och arbetsgivaravgiften sänks med 1%. Men vi har också ökade lönekostnader så sammantaget är det ekonomiska läget ungefär detsamma som det är nu i år.
I Haninges skolor och förskolor arbetas det hårt för att fortsätta den positiva skolutveckling som vi haft de senaste åren. Satsningar görs 2010 för att elevernas resultat ska höjas och för att vi ska få bort mobbning och kränkningar. Ledarskapsutveckling på chefsnivå och på klassrumsnivå, kompetensutveckling för lärare, uppföljning av resultat och förbättrade åtgärdsprogram. Vi ska alltid rikta resurserna så att det leder till förbättrade resultat för eleverna.

Martina Mossberg (m)
DN SvD

1 kommentar:

  1. Med andra ord så borde vi slussa över en massa skattepengar ifrån er rika kommun till de som idag måste skära ner drastiskt på skolorna.
    Solidaritet kallas det, men jag tvivlar på att en enda moderat gillar eller ens förstår det ordet.
    Detta lär väl knappast ens publiceras av ett parti som infört IPRED mm.

    SvaraRadera