måndag 15 november 2010

Ny politisk plattform undertecknad idag

Pressmeddelandet hämtad från Haninge Kommun.

Läs hela politiska plattformen här!

M, MP, FP, KD och C kommer idag, kl. 15:00 i kommunhusets entré, att presentera och underteckna en gemensam politisk plattform för den kommande mandatperioden.

– För att kunna satsa långsiktigt är det viktigt att ha ordning på kommunens ekonomi och att alla Haningebor bidrar. Genom ”Haningeandan” skapas förutsättningar för delaktighet, personligt ansvar och utveckling. Vi kommer att hävda och utveckla arbetslinjen, säger Martina Mossberg, gruppledare i moderaterna och kandidat till kommunstyrelseordförande.

– Haninge kommer att satsa på en långsiktigt ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbar utveckling. Satsningar på miljö innebär bl.a. mer skydd av natur, energieffektivt byggande och renare vatten. Företagens insatser för energieffektivisering och allmänhetens intresse och agerande är mycket viktigt för att Haninge verkligen skall bli en Uthållig kommun, menar Yvonne Radestam gruppledare och Ebbe Pettersson ordförande i Miljöpartiet.

– Det ska vara tryggt, trivsamt och attraktivt att bo i Haninge, vilket höjer statusen att bo i kommunen. Vi vill att Haninge ska växa och utvecklas. Det behöver därför byggas bostäder av varierande storlekar för alla åldrar och för livets olika skeden, säger Peter Olevik Dunder, gruppledare i Folkpartiet.

– Vi vill också utveckla välfärden genom att ge alla möjlighet att välja och ta ansvar för hur man ska leva sitt liv. Satsningar på skola är av betydande vikt för att ingen ska lämnas efter och inte heller ska någon hindras i sin utveckling. Samtidigt vill vi erbjuda stöd och hjälp åt utsatta grupper. säger Marie Litholm, gruppledare i Kristdemokraterna.

– En utbyggd medborgardialog är viktig för att skapa bättre kvalitet i det kommunen gör, ökad delaktighet och samhörighetskänsla motverkar också misstroende och utanförskap. Därför ska vi tillsammans göra Haninge bättre, avslutar Raymond Svensson gruppledare i Centerpartiet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar