tisdag 2 mars 2010

United Minds - S nya propagandacentral?

Så kom en till mätning från opinionsundersökningsföretaget United Minds. Centern ligger risigt till och de rödgröna har ett rejält övertag, betydligt större än hos alla andra opinionsinstitut.
Här i Haninge lyfte S-oppositionen nyligen en opinionsundersökning från United Minds i deras propagandablaska HaningePosten, som visade att väljarna i skolpolitiken har mest förtroende för - trumvirvel - S såklart! Alla andra undersökningar på skolpolitikens område visar att väljarna har mest förtroende för Folkpartiet och Moderaterna. Men United Minds kommer fram till något annat...

Den som intervjuas i båda dessa påstått "objektiva" undersökningar är opinionschefen Carl Melin. Denne person har tidigare jobbat på Socialdemokraterna. Var hans sympatier ligger är inte svårt att lista ut.
Hmm, funderar man nu, kan det möjligen vara så att United Minds fungerar som socialdemokratins propagandacentral? Ja, åtminstone får man det intrycket.

Daniel
SvD, DN,

8 kommentarer:

  1. Det har och göra med att United Minds använder sig av webenkäter istället för telefonintervjuer, vilket gör att ungdomar kommer vara mer representerade i United Minds undersökningar än de andra opinions institutens undersökningar.

    SvaraRadera
  2. Att SD fick 5,6% framgår inte SvD. Varför?

    SvaraRadera
  3. De rapporterar inte ens resultatet för det snabbast växande partiet, Sverigedemokraterna.

    Alliansen får 37.4 %, inte 41.7 som svd artikeln skriver. Kan de inte ens räkna.

    SvaraRadera
  4. Därför att SvD är moderaternas propagandacentral och de vill inte folk ska se något positivt om SD.

    Ljuga och förtiga är den taktik de använder.

    SvaraRadera
  5. Eftersom United Minds använder sig av web-enkäter så får ungs större betydelse. Och det är ju de unga som tvingas utsättas för Folkpartiet och Moderaternas misslyckade skolpolitik.

    SvaraRadera
  6. @Hemlige Med tanke på åldersgränsen för rösträtt så är det inte särskilt många unga (-30) som har hunnit utsättas för Folkpartiets och Moderaternas skolpolitik i någon större omfattning än. Huvuddelen har alltså bara erfarenhet av Socialdemokraternas.

    /Christopher

    SvaraRadera
  7. Vem litar på opinionsundersökningar? Sverigedemokraterna kommer att bli valets vinnare i STORT 2010! Sedan går det uppåt, uppåt, uppåt....Bara att inse!

    SvaraRadera
  8. Webenkäter är bättre än telefonintervjuer därför att då når man också grupper som man inte når med telefonintervjuer. Webenkäter når ut till tex ungdomarna. Då får de också en möjlighet att säga sitt. I telefonintervjuer så får dessa ofta inte vara med eftersom telefonintervjuer bara går efter vem man hittar i telefonboken och många ungdomar har ingen fast telefon utan bara mobiltelefon.

    SvaraRadera